همه چیز درباره مراقبت از دندان های مصنوعی
مراقبت از دندان های مصنوعی (مانند ایمپلنت دندان، پلها، و دندانهای مصنوعی دیگر) مهم است تا در طولانیمدت سلامت و عملکرد بهتری داشته باشند. در زیر تعدادی از نکات مهم برای مراقبت از دندانهای مصنوعی رعایت موارد ذیل مهم است:
1. تمیزی روزانه:
دندانهای مصنوعی نیز مانند دندانهای طبیعی به پاکیزگی دقیق و مرتب نیاز دارند. از مسواک معمولی و مسواک الکتریکی برای تمیزی دندانهای مصنوعی استفاده کنید. همچنین، نخ دندان یا نخ پروکسیدنتال را به منظور پاکسازی میان دندانها و پایین پلها استفاده کنید.
2. استفاده از خمیر دندان جرمگیر و سفید کننده:
برای تقویت مینای دندانهای مصنوعی، از خمیر دندان جرمگیر و سفیدکننده استفاده کنید. این ماده به حفظ قویتر دندانهای مصنوعی کمک میکند و از رسوب جرم و فرسودگی دندان های مصنوعی حفاظت میکند.
3. استفاده از مسواک های نرم:
از مسواک و خمیر دندانهایی با سر نرم استفاده کنید تا از خراشیدن یا آسیب به سطح دندانهای مصنوعی جلوگیری کنید.
4. مراقبت از لثه:
لثهها نقش مهمی در حفظ دندانهای مصنوعی دارند. برای مراقبت از لثهها، دهان را مرطوب نگه دارید. ضدعفونیکننده استفاده کنید و مسواک خود را به نرمی در مقابل لثه حرکت دهید.
5. کنترل درز دندان های مصنوعی:
میان دندانهای مصنوعی را پیوسته تمیز کنید و توجه ویژه داشته باشید. با استفاده از نخ دندان یا مسواک میان دندانها، این دورها را تمیز کنید.
6. مراقبت در مقابل آسیبها:
در مواقع خاص، مانند قبل از استفاده حرکات ورزشی یا در حین ورزشهای ورزشی خطرناک، از محافظ دهان استفاده کنید تا از آسیب به دندانهای مصنوعی جلوگیری کنید.
7. مراجعات دورهای به دندانپزشک:
مراجعات دورهای به دندانپزشک برای بررسی و تمیزی حرفهای دندانهای مصنوعی و ارائه راهنماییهای بهتر برای مراقبت از آنها بسیار حیاتی است.
8. استفاده از پارچههای ضد باکتریایی:
برای تمیزی دستگاههای مصنوعی مانند ایمپلنتها، از پارچههای ضد باکتریایی برای پاکسازی سطوح اطراف و استفاده کنید.
موفقیت در مراقبت از دندانهای مصنوعی نیاز به مراقبت منظم، توجه و مراجعات به دندانپزشک دارد. همچنین، هر گونه مشکل یا علائم ناعادی را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
مراقبت از دندان های مصنوعی در شب نیز بسیار اهمیت دارد تا حفظ سلامت و دوام آنها تضمین شود. در زیر تعدادی از راهکارها و نکات برای مراقبت از دندانهای مصنوعی در شب آورده شده است:
1. پاکسازی دقیق قبل از خواب:
پیش از خواب، حتماً دندانهای مصنوعی را با یک مسواک نرم و خمیر دندان پاک کنید. تمیزی دندانها قبل از خواب به کاهش رشد باکتریها و پیشگیری از تشکیل زهرهای دندانی کمک میکند.
2. استفاده از یک محلول ضد باکتریایی:
میتوانید از یک محلول ضد باکتریایی خفیف یا آب نمک برای شستشوی دهان و دندانهای مصنوعی استفاده کنید. این کار به کاهش تعداد باکتریها و حفظ تمیزی دندانها کمک میکند.
3. استفاده از دستگاه نرم کننده:
اگر شما به طور مداوم به دندانهای مصنوعی فشار میآورید (مثلاً به آن برخورد میدهید)، در نظر گرفتن استفاده از دستگاههای نرم کننده میتواند کمک کند. این دستگاهها به طور مداوم از لحظات فشار و آسیب به دندانهای مصنوعی جلوگیری میکنند.
4. نگه داشتن دندانهای مصنوعی در آب:
اگر امکان دارد، در شب دندانهای مصنوعی خود را در یک ظرف حاوی آب قرار دهید. این کار به حفظ ترطیب دندانها و پیشگیری از خشکی آنها کمک میکند.
5. استفاده از دستگاههای زیبایی:
اگر دندانهای مصنوعی شما شامل روکش دندانی (ونیر) یا ترمیمات زیبایی هستند، از دستگاههای نرم و بدون لبه برای حفظ صحت و زیبایی آنها استفاده کنید.
6. مراجعه به دندانپزشک برای تنظیم:
اگر احساس میکنید دندانهای مصنوعی شما به طور ناصحیح قرار گرفتهاند یا نیاز به تنظیم دارند، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. تنظیم مناسب دندانهای مصنوعی به تعادل بخشیده و از آسیب به ساختارهای مجاور جلوگیری میکند.
به یاد داشته باشید که هرگز نباید دندانهای مصنوعی خود را در آب گرم نگه دارید، زیرا این ممکن است باعث تغییر شکل آنها شود. همچنین، بهتر است همواره به دندانپزشک خود در مورد راهنماییهای خاص برای مراقبت از دندان های مصنوعی خود کمک بگیرید.
بیشتر بدانید: مراقبت های از ایمپلنت دندان
خوابیدن با دندانهای مصنوعی ممکن است به عنوان یک عمل طبیعی به نظر بیاید، اما در برخی موارد میتواند عوارضی داشته باشد. در زیر تعدادی از ممکن است ایجاد شوند:
1. آسیب به دندانهای مصنوعی:
در برخی مواقع، فشار یا تحریکهای ایجاد شده توسط حرکات دهانی در حین خواب ممکن است منجر به آسیب به دندانهای مصنوعی شود. این مسئله به خصوص در صورتی که دندانهای مصنوعی بهطور نامناسب نصب شده باشند یا شکل آنها نادرست باشد ممکن است رخ دهد.
2. آسیب به لثهها:
فشار یا حرکات نادرست به دندانهای مصنوعی میتواند باعث تحریک یا آسیب به بافتهای لثه حول آنها شود.
3. خستگی مفصلهای فک:
در برخی افراد، خوابیدن با دندانهای مصنوعی ممکن است منجر به فشار زیاد بر مفاصل فک و سر شود، که میتواند به طور طولانی مدت باعث خستگی و ناخوشایندی در این مفاصل شود.
4. تغییر شکل دندانهای مصنوعی:
خوابیدن با دندانهای مصنوعی ممکن است باعث تغییر شکل آنها شود، بهویژه اگر دارای روکش (ونیر) باشند. این تغییرات ممکن است شکل ظاهری دندانهای مصنوعی را تحت تأثیر قرار دهد.
5. تزریق فشار به فک:
در صورتی که دارای دندان مصنوعی هستید و با آن می خوابید، فشارهای نادرست به آن میتواند به مرور زمان باعث تزریق فشار به استخوان فک شود.
6. آسیب به دندانهای طبیعی:
اگر دندانهای مصنوعی شما در تماس با دندانهای طبیعی باشند، ممکن است در برخی موارد خسارتی به دندانهای طبیعی ایجاد شود.
برای جلوگیری از این مشکلات، مهم است که دندانهای مصنوعی به درستی نصب شده باشند و همچنین مراقبت از دندانهای مصنوعی و دندانهای طبیعی را در طولانی مدت انجام دهید. در صورتی که به هرگونه مشکل یا آسیب در مورد دندانهای مصنوعی خود مشکوک هستید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. مراقبت از دندان های مصنوعی می تواند طول عمر آن ها را بالا ببرد.
مراقبت از دندان های مصنوعی مهم است تا سلامت و دوام آنها حفظ شود. در زیر اقدامات مراقبتی برای جلوگیری از آسیب به دندانهای مصنوعی آورده شدهاند:
1. استفاده خمیردندان های تمیزکننده:
از مسواک نرم و خمیر دندان های سفید کننده و دهانشویه برای شستشوی دقیق و مرتب دندانهای مصنوعی استفاده کنید. شویدگی دقیق موجب حفظ سطح دندانها و جلوگیری از تراکم باکتریها میشود.
2. استفاده از نخ دندان یا نخ پروکسیدنتال:
برای پاکسازی میان دندانها و زیر پلها، از نخ دندان یا نخ پروکسیدنتال استفاده کنید. این کار به جلوگیری از تشکیل زهرهای دندانی و نگهداری فضاهای میان دندانها کمک میکند.
3. استفاده از محافظ دندان (برنش):
در صورتی که دارای ایمپلنت یا پروتزهای متحرک هستید، از محافظ دندان (برنش) برای حفظ این دستگاهها در شب استفاده کنید. این کار به جلوگیری از فشار ناشی از خریدن یا گزیدن دندانها کمک میکند.
4. مراقبت از دندان مصنوعی درمراجعات دورهای به دندانپزشکی:
مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی دندانهای مصنوعی و ارائه توصیهها و تنظیمات لازم برای حفظ سلامت آنها حائز اهمیت است.
5. توجه به تغذیه سالم:
تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی با ارزش تغذیهای مانند میوهها و سبزیجات میتواند به حفظ سلامت دندانهای مصنوعی کمک کند.
6. پاکسازی دندانهای مصنوعی درست:
در صورتی که دندانهای مصنوعی قابل جابجایی هستند، پاکسازی آنها را با دقت و با استفاده از محلولهای شستشو مخصوص انجام دهید.
پیشنهاد میشود که همواره با دندانپزشک خود در خصوص مراقبت از دندان های مصنوعی در ارتباط باشید.
جمع بندی
برای مراقبت از دندان های مصنوعی خیس و مرطوب نگداشتن آن ها مهم است و از خشکی و شکستگی آن جلوگیری می کند. اگر از چسب برای نگهداشت دندان های مصنوعی استفاده می کنید، روزی یک بار آن ها را به خوبی از روی لثه و دندان خود پاک کنید. پاک کننده های غیر استاندار امکان آسیب به دندان مصنوعی را افزایش می دهد. شب هنگام دندان های مصنوعی خود را در آب قرار دهید.این مورد می توان بهترین روش برای مراقبت از دندان های مصنوعی در شب از نظر عدم شکستگی بر اثر فشار فک ها در خواب و هم مرطوب ماندن آن باشد.