عصب کشی دندان چیست؟ | 3 راه سریع از بین بردن درد عصب کشی

عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان که به عنوان درمان ریشه شناخته نیز می شود، یک روش دندانپزشکی است که با هدف درمان عفونت ها یا آسیب های داخل پالپ دندان که شامل اعصاب، رگ های خونی و بافت همبند است، انجام می شود.

عصب کشی دندان را باید در کلینیک های مجهز دندانپزشکی تخت نظر متخصص دندانپزشکی که از ابزار و تچهیزات پیشرفته استفاده می کند، می توان برای انجام موارد ذیل استفاده نمود.

1- دسترسی به پالپ:دندانپزشک یک سوراخ کوچک در دندان ایجاد می کند تا به پالپ عفونی یا آسیب دیده دسترسی پیدا کند.

2- برداشتن پالپ: بافت پالپ عفونی یا آسیب دیده با استفاده از ابزارهای تخصصی از داخل دندان خارج می شود. این فرآیند شامل تمیز کردن و ضد عفونی کردن کامل داخل دندان است.

3- تمیز کردن و شکل دهی کانال: دندانپزشک داخل کانال های دندان را با استفاده از ابزارهای ریز تمیز کرده و شکل می دهد تا از برداشتن کامل بافت عفونی و آماده سازی کانال ها برای پر کردن اطمینان حاصل شود.

4- پر کردن کانال ها: بعد از تمیز کردن، کانال ها با مواد زیست سازگار، معمولا گوتاپرکا، پر می شوند تا فضا را ببندند و از عفونت بیشتر جلوگیری کنند.

5- آب بندی دندان: پس از پر شدن کانال ها، دهانه ایجاد شده در دندان با مواد پرکننده موقت یا دائمی برای جلوگیری از آلودگی مجدد مهر و موم می شود.

6- ترمیم: در بسیاری از موارد، روکش یا ترمیم دندان بر روی دندان درمان شده قرار می گیرد تا محافظت کند و عملکرد و ظاهر آن را بازیابی کند.

هدف از درمان ریشه و عصبکشی دندان، نجات دندانی است که در غیر این صورت ممکن است به دلیل پوسیدگی شدید، عفونت یا تروما نیاز به کشیدن داشته باشد. درد را کاهش می دهد، عفونت را از بین می برد و به دندان اجازه می دهد تا در عین حفظ دندان طبیعی به طور طبیعی عمل کند.

بیشتر بدانید: کامپوزیت دندان

عصب کشی دندانهزینه عصب کشی دندان تحت تاثیر چه عواملی است؟

هزینه عصب کشی دندان یا درمان ریشه می تواند بر اساس عوامل مختلفی متفاوت باشد:

1. محل دندان: محل دندان آسیب دیده در دهان می تواند بر پیچیدگی عمل و در نتیجه هزینه آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، دندان‌های آسیاب معمولاً ریشه‌ها و کانال‌های بیشتری دارند که این امر درمان را پیچیده‌تر و به طور بالقوه گران‌تر می‌کند.

2. میزان آسیب: شدت مشکل دندان، مانند وسعت عفونت یا آسیب به پالپ دندان، می تواند بر پیچیدگی عمل کانال ریشه تأثیر بگذارد و متعاقباً بر هزینه تأثیر بگذارد.

3. تخصص دندانپزشک: تجربه و تخصص دندانپزشک یا اندودنتیست که کانال ریشه را انجام می دهد می تواند در هزینه تأثیر بگذارد. متخصصان یا پزشکان بسیار ماهر ممکن است هزینه های متفاوتی برای خدمات خود دریافت کنند.

4. درمان های اضافی: گاهی اوقات، اقدامات اضافی مانند درمان مجدد کانال ریشه ناموفق، نیاز به روکش یا ترمیم دندان، یا هر گونه عارضه ای که در طول درمان ایجاد می شود می تواند بر هزینه کلی تأثیر بگذارد.

5. موقعیت و هزینه های سربار مطب دندانپزشکی: هزینه خدمات دندانپزشکی می تواند بر اساس موقعیت جغرافیایی و هزینه های سربار مطب دندانپزشکی، از جمله اجاره، حقوق کارکنان و هزینه های تجهیزات متفاوت باشد که می تواند بر قیمت نهایی تأثیر بگذارد.

6. پوشش بیمه ای: طرح های بیمه دندانپزشکی ممکن است بخشی از درمان ریشه را پوشش دهد و بر هزینه های خارج از جیب بیمار تأثیر بگذارد. میزان پوشش، پرداخت‌های مشترک یا فرانشیزها می‌تواند بر هزینه کلی تأثیر بگذارد.

شرایط خاص هر مورد، از جمله وضعیت دندان، پیچیدگی درمان، و هر روش اضافی مورد نیاز، بر هزینه کلی درمان ریشه تأثیر می گذارد. برای به دست آوردن تفکیک دقیق هزینه ها بر اساس نیازهای دندانی خاص و برنامه درمانی، توصیه می شود با دندانپزشک یا متخصص ریشه مشورت کنید.

عصب کشی دنداناگر دندان عفونی را عصب کشی نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

اگر دندان عفونی عصب کشی دندان و درمان کانال ریشه انجام نشود، ممکن است چندین عارضه بالقوه ایجاد شود:

1. درد و ناراحتی: عفونت داخل کانال دندان می تواند باعث درد و ناراحتی مداوم یا بدتر شود. این می تواند از ناراحتی خفیف تا درد شدید و ضربان دار متغیر باشد که بر فعالیت های روزانه و کیفیت زندگی تأثیر می گذارد.

2. گسترش عفونت:  عفونت می تواند فراتر از پالپ و ریشه دندان به بافت های اطراف گسترش یابد و منجر به آبسه دندان شود. این آبسه مجموعه ای از چرک است که در اثر تلاش بدن برای مهار عفونت ایجاد می شود. این می تواند باعث تورم، درد شدید، و به طور بالقوه گسترش به مناطق دیگر شود که منجر به مشکلات جدی تری برای سلامتی شود.

3. از دست دادن استخوان:عفونت های درمان نشده می توانند به ساختار استخوان اطراف نگهدارنده دندان آسیب بزنند. از دست دادن تدریجی استخوان می تواند ثبات دندان های مجاور را به خطر بیندازد و بر ساختار کلی استخوان فک تأثیر بگذارد.

4. از دست دادن دندان: عفونت طولانی مدت و آسیب ناشی از آن می تواند ساختار دندان را ضعیف کند و در نهایت منجر به از دست دادن دندان شود. اگر دندان را نتوان از طریق درمان ریشه نجات داد، کشیدن دندان ممکن است ضروری باشد.

5. خطرات سیستمیک سلامت: در موارد شدید، عفونت های دندانی درمان نشده می توانند با اجازه دادن به باکتری های دهان به جریان خون، خطرات سلامتی سیستمیک ایجاد کنند. این به طور بالقوه می تواند منجر به عوارض در سایر قسمت های بدن شود که بر سلامت کلی تأثیر می گذارد.

6. التهاب مزمن: وجود عفونت مداوم می‌تواند منجر به التهاب مزمن در ناحیه آسیب‌دیده شود که به مشکلات سلامت سیستمیک کمک می‌کند و بر پاسخ ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد.

به طور خلاصه، بدون درمان ماندن دندان عفونی می تواند منجر به درد مداوم، گسترش عفونت، از دست دادن استخوان، از دست دادن دندان و خطرات بالقوه سلامت سیستمیک شود. ضروری است که به سرعت به دنبال مراقبت های دندانپزشکی باشید و عصب کشی دندان را برای رفع عفونت و جلوگیری از عوارض بیشتر در نظر بگیرید.

عصب کشی دندانآیا عصب کشی دندان درد دارد و 3 راه سریع از بین بردن درد، بعد از عصب کشی چیست؟

عصب کشی دندان و درمان ریشه عفونی قبل از تزریق داروی بی حسی درد زیادی دارد. بعد از تزریق مواد بی حسی کم کم درد کاهش می یابد و با شروع درمان و تخلیه عفونت از پالپ دندان درد به آرامی فرو کش می کند.

اگر چه بعد از درمان و عصب کشی دندان و بعد از رفع سری دندان کمی درد آغاز می شود ولی دندانپزشک با تجویز مسکن و مصرف آن توسط بیمار درد از بین می رود. 

در طول عمل، بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه انجام می شود، بنابراین بیماران معمولاً دردی را تجربه نمی کنند. با این حال، پس از عصب کشی دندان، احساس ناراحتی یا درد خفیف معمول است که معمولاً با مسکن‌های بدون نسخه قابل کنترل است.

پس از انجام عصب کشی دندان، در اینجا سه راه سریع برای کاهش هر گونه ناراحتی پس از درمان وجود دارد:

  – داروهای مسکن بدون نسخه: مصرف مسکن های بدون نسخه، مانند ایبوپروفن یا استامینوفن، طبق دستور دندانپزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، می تواند به مدیریت هر گونه ناراحتی یا درد خفیف پس از عصب کشی دندان کمک کند. .

– داروهای تجویزی: در برخی موارد، دندانپزشک شما ممکن است داروهای ضد درد یا آنتی بیوتیک های قوی تری را برای مدیریت ناراحتی پس از درمان یا جلوگیری از عفونت تجویز کند. دوز و دستورالعمل های تجویز شده را به دقت دننال کنید.

– استراحت و ریکاوری: دادن استراحت کافی به بدن و اجتناب از جویدن یا فشار بیش از حد روی دندان درمان شده می تواند به کاهش ناراحتی و بهبود سریعتر کمک کند. با ناحیه تحت درمان ملایم باشید و از دستورالعمل های مراقبت های بعدی که توسط دندانپزشک خود ارائه شده است پیروی کنید.

توجه به این نکته مهم است که در حالی که برخی از ناراحتی های خفیف پس از عصب کشی دندان طبیعی است، درد شدید یا بدتر، تورم یا سایر علائم غیرعادی باید به سرعت به دندانپزشک خود گزارش شود.

اینها می توانند عوارضی را نشان دهند که نیاز به ارزیابی یا درمان بیشتر دارند. همیشه از راهنمایی های دندانپزشک خود پیروی کنید و در هر قرار ملاقات بعدی شرکت کنید تا از بهبود و بهبودی مناسب پس از عصب کی دندان اطمینان حاصل کنید.

نوشتهٔ پیشین
فلورایدتراپی دندان چیست؟ | 6 فایده فلوراید درمانی | دکتر والا
نوشتهٔ بعدی
هزینه ارتودنسی دندان | قیمت ارتودنسی 4 دندان جلو | دکتر والا

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان تا 12 شب